Beeldende therapie

voor kinderen die liever doen dan praten

Kinderen laten het leven stralen.

Ik ben Diane Dijkgraaf, rustig, empathisch en betrokken, met een groot hart voor kinderen en hun leefwereld.
Ik help kinderen en jongeren meer evenwicht en zelfvertrouwen in het leven op te bouwen, zodat zij krachtiger in het leven staan en meer ontspannen kunnen leven vanuit hun hart. Ik ben getrouwd, moeder van 3 volwassen kinderen en intussen ook een trotse oma.

Als kind was ik introvert en onzeker. Net in de pubertijd, toen ik 12 jaar oud was, overleed mijn moeder. Deze gebeurtenis hielp niet mee om meer zelfvertrouwen en evenwicht in de puberteit te vinden. De jaren erna ontwikkelde ik met vallen en opstaan meer evenwicht en zelfvertrouwen in mijn leven.

De keuze om stage te lopen op een basisschool was een logisch gevolg van mijn persoonlijke ervaringen in mijn jeugd. Ik begreep de kinderen die ik daar begeleidde, hun onzekerheid en moeite om zich te kunnen uiten.  Zij worstelden vaak met dezelfde problematiek als die ik zelf in mijn jeugd had ondervonden. Mijn levenservaring en invoelend vermogen breng ik mee, ik begrijp de zoektocht van ouders die zich zorgen maken over hun kind en mijn intentie is om kinderen verder te helpen.

Mijn missie is dat kinderen die bij mij komen, met mijn hulp, een korte weg afleggen naar meer zelfvertrouwen en evenwicht, zodat ze een blijer leven kunnen leven waarin ze mogen schitteren in hun eigen kracht.

‘You use a glass mirror to see your face; you use works of art to see your soul.’

George Bernard Shaw

Ik ging werken in de verpleging en later in de gehandicaptenzorg. De eerste jaren als woonbegeleider, later als activiteitenbegeleidster in een schildersatelier. In mijn werk zag ik dat cliënten in hun tekeningen veel “vertelden”, wat zij in woorden niet konden zeggen. Hier opende zich een nieuwe wereld voor mij, tot dusver had ik tekenen en schilderen vooral gezien als een plezierige hobby. Het was de aanzet om mij meer te willen verdiepen in de beeldentaal van mensen en ik besloot beeldende therapie te gaan studeren.

Wil je contact met mij, gebruik dit contactformulier

of de Whatsapp knop

11 + 10 =