Beeldende therapie

voor kinderen die liever doen dan praten

Beeldende therapie voor kinderen en jongeren

Je bent op zoek naar een oplossing voor je kind om zich beter te voelen en minder last te hebben van angstgevoelens, verdriet of boosheid. Je kind vindt het moeilijk om zichzelf te uiten en te praten over wat er in hem omgaat. Bij beeldende therapie vertellen je handen je verhaal zonder dat je er woorden voor hoeft te vinden.

Aanbod.

Kinderen werken bij mij aan hun hulpvraag en ontwikkeling door middel van tekenen, schilderen of boetseren.  Het inzetten van metaforen in gedichten of verhalen werkt hierbij ondersteunend. Het is  voor kinderen een veilige manier om aan hun hulpvraag te werken. Beeldend werken sluit van nature goed aan bij hun belevingswereld en vaak is het makkelijker om je gevoelens in een tekening te laten zien dan er woorden voor te moeten vinden. Het gemaakte werk maakt dingen zichtbaar en dit gebruik ik in de begeleiding van het kind door op een veilige manier met nieuw gedrag te oefenen. De meeste kinderen komen wekelijks met veel plezier en vinden het tekenen, schilderen en boetseren fijn om te doen. Een gemiddeld traject bestaat uit 12 sessies, afhankelijk van de hulpvraag.

 

In mijn praktijk bied ik verschillende trajecten en begeleiding aan. Je kunt hier terecht voor therapie,  trainingen en workshops voor zowel je kind, als voor jou. Regelmatig zal ik workshops en groepstrainingen aanbieden die hier op de website en via andere kanalen aangeboden worden. In een therapietraject begeleid ik je kind individueel om aan zijn/haar hulpvraag te werken.

 

Gratis sparsessie

 Om te onderzoeken of beeldende therapie iets voor jouw kind zou kunnen betekenen kun je een gratis sparsessie aanvragen. Maak een hiervoor een afspraak via een e-mail of het contactformulier voor een gratis kennismakingsgesprek van 30 minuten, dit gesprek kan zowel telefonisch als in de praktijk plaatsvinden.

 

Individueel therapietraject.

Kinderen en jongeren.

Dit traject is gericht op jouw kind en zijn specifieke problematiek en situatie.

De oudergesprekken bestaan uit een intake, tussenevaluatie na de zevende sessie en een eindevaluatie.

Afhankelijk van de hulpvraag en situatie bestaat een traject uit:

 • Intake 60 minuten
 • 12 therapiesessies 50 minuten
 • 2 oudergesprekken 60 minuten
  Inclusief behandelplan en eindevaluatie schrijven

 

Volwassenen

Ook voor volwassen is het mogelijk om een individueel therapietraject te volgen.

Bij volwassenen bestaat een traject vaak uit.

 • Intake 60 minuten
 • 8 sessies van 80 minuten of 12 sessies van 50 minuten
  Inclusief het schrijven van een behandelplan en een eindevaluatie.

 

Tarief

Sparsessie (30 minuten): gratis

Sessie 50 minuten: 85,00
Sessie 80 minuten: 127,50
Intake : 85,00
Oudergesprek: 85,00

 

 

 

Trainingen

Er zijn verschillende trainingen en workshops. Deze worden op verschillende momenten door het jaar heen aangeboden of op aanvraag gegeven.

 • Powertraining,
  een faalangst/weerbaarheidstraining voor kinderen van 7-12 jaar Powertraining; helpt je kind faalangst de baas te worden.
 • Concentratie Power,
  een training voor kinderen die moeite hebben met de concentratie of dyslexie hebben.

Vergoedingen:

Vanuit de aanvullende verzekering van de zorgverzekering is het soms mogelijk om geheel of gedeeltelijk de kosten vergoed te krijgen. Je kunt dit terugvinden in je zorgpolis of navragen bij de zorgverzekeraar. Zie ook: https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/vaktherapie#vergoedingen  

De kosten voor therapie kunnen in ieder geval opgevoerd worden bij de belastingopgave.

Vergoeding vanuit een Persoonsgebonden Budget (PGB) of een Rugzakje zijn mogelijk.
Je hebt geen verwijzing van de huisarts nodig om bij mij te komen.

Wil je contact met mij, gebruik dit contactformulier

of de Whatsapp knop

11 + 5 =