Kunstzinnige therapie voor volwassenen

Wanneer je door fysieke of emotionele problemen uit balans bent geraakt kan kunstzinnige therapie je helpen om een genezings- of veranderingsproces in gang te zetten. Tijdens de sessies kan aan verschillende hulpvragen gewerkt worden, zoals het versterken van het zelfvertrouwen, spannings- en stressreductie of werken aan acceptatie van een ziektebeeld of levenssituatie.
Kunstzinnige therapie brengt je meer in contact met je eigen gevoelens en gedachten, hierdoor wordt je je meer bewust van wat er in je leeft. Het zelf bezig zijn en ervaren bevordert je genezing of veranderingsproces en spreekt zo gezondmakende krachten aan. De therapie kan je nieuwe inzichten geven, de concentratie verhogen, maar ook ontspannend werken. De kunstzinnige oefeningen zijn eenvoudig en voor iedereen uitvoerbaar, ervaring in het beeldend werken is niet nodig. Door de kunstzinnige oefeningen werk je zelf actief aan een nieuw balans, krijg je nieuwe inzichten en kun je meer zelfvertrouwen ontwikkelen. `

Het traject start met een intake, hierin wordt de hulpvraag geformuleerd. De eerste twee keer wordt er vrij geschilderd met aquarelverf op nat papier. Hierna stel ik het behandelplan op, aangepast op de hulpvraag, mijn observaties en het vrije werk. Hierna krijg je tijdens de wekelijkse sessies een op jouw situatie en hulpvraag afgestemde kunstzinnige opdracht. Na 7 sessies bespreken we het werk en de ervaringen tot nu toe in een tussenevaluatie. Meestal duurt een traject 12-14 sessies, maar het kan in overleg ook langer duren.